A kompresszorból származó magas hőmérsékletű hőenergiát hasznosítani lehet technológiai melegítésekhez, fűtésre, használati meleg víz előállítására etc….

A hőenergia kompresszorházból történő „elszállításának” van egy további jelentős műszaki haszna, az energiatakarékosság, és a környezetvédelem mellett, a kompresszorok üzembiztonságának jelentős növekedése. A kompresszorok hűvösebb környezetben történő üzemelése kevésbé veszi igénybe a berendezést, a kisebb mennyiségű hűtőlevegő átáramlásával csökken a berendezések szennyezettsége, és a kompresszorház hűtésére is kevesebb további energiát kell felhasználni.

Egyetlen olyan körülmény van, amelyet figyelembe kell venni az Energy boksz betervezésekor, hogy a hőenergiát a kompresszor üzemeltetésekor lehetséges és ajánlott „elszállítani”, attól függetlenül, hogy milyen évszak van, sőt nyáron igazán ajánlott.

A kompresszorokhoz kívülről, azok hűtőkörébe kell csatlakoztatni az Energy box-ot, amelyből folyadék keringetéssel el lehet szállítani, a hűtésből kivont hőenergiát annak felhasználási helyére.

Energy box 1

A kinyerhető folyadék hőmérséklete 70-85°C, amely a kompresszor üzemelésekor áll rendelkezésre.

Amennyiben a kompresszor használata időben nem teljesen összeegyeztethető a felhasználással, ajánlott az energia tárolásának megoldása, amivel komfortosabbá, biztonságosabbá, és még takarékosabbá lehet tenni az Energy box a használatát.

Energy Box S1 11-30 kW

Bruttó ár: Megtekinkés

Energy Box S2 30-55 kW

Bruttó ár: Megtekinkés

Energy Box S3 55-90 kW

Bruttó ár: Megtekinkés

Energy Box S4 90-180 kW

Bruttó ár: Megtekinkés